První stylus s Bluetooth 4.0 pro iPad, který je citlivý na tlak

Tablet iPad od Applu obsahuje kapacitní displej, který je sice primárně určen pro ovládání pomocí prstů, mnoho výrobců ale vyrábí i speciální pasivní stylusy, které simulují dotyk a umožňují pohodlnější kreslení a další pokročilejší činnosti.

Pro nadšené umělce, kteří chtějí kreslit na iPadu, ale chybí jim možnost použití tlaku, který dokáže simulovat reálný štětec, je připraven nový tlakový stylus Pogo Connect pro iPad.

pogo-connect,L-7-351979-3.jpg
Pogo Connect - tlakový stylus pro iPad

O napájení stylusu se stará jedna baterie typu AAA, na špičce se nachází talkový senzor „Crescendo“, který přes úsporné Bluetooth 4.0 rozhraní posílá iPadu a spuštěné aplikaci bezdrátové signály o tlaku. Ten je poté reprezentován v rámci softwaru. Stylus funguje již s několika aplikacemi, mezi kterými je například Brushes, Sketch Club, Flipbook HD, Procreate, PDFpen nebo Zen Brush, přičemž se již brzy objeví podpora i u Sketchbooku Pro nebo NotePadu Pro a dalších.

 

Stylus má i speciální LED, kterou mohou vývojáři aplikací použít například pro znázornění právě vybrané barvy. Stylus by měl být v prodeji začátkem příštího měsíce za cenu 80 dolarů (přibližně 1 800 Kč s DPH).

 

Diskuze (22) Další článek: Western Digital uvádí kompaktní externí disk My Passport Edge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,