Robotický pes od Boston Dynamics nově dokáže otvírat dveře

Robotický pes SpotMini, který byl představen v červnu 2016 a vylepšen loni v listopadu, se může pochlubit další zajímavou schopností – dokáže otvírat dveře. A to nejen pro sebe, ale i pro jiné roboty.

„Portrét profesionální kolegiality, to je velký pokrok od sólových aktivit jako je mytí nádobí nebo převracení se,“ komentoval to Futurism.

Jak jsme vás již informovali, vývojáři z Boston Dynamics nedávno dosáhli velkého pokroku i se svým humanoidním robotem Atlas, kterého „naučili“ dělat výskoky s otočkou a salta vzad.

Tzv. biomimetičtí roboti mohou být velmi užiteční, jelikož napodobování chování živých organismů jim umožňuje snadno manipulovat s různými předměty a pohybovat se i v náročnějším terénu. V některých lidech však nevzbuzují právě příjemné pocity.

Například magazíny The Verge a Popular Mechanics zaznamenaly určité podobnosti mezi SpotMini a velociraptory otevírajícími dveře v kultovním snímku Jurský Park. Takže pokud vám při sledování tohoto videa táhnou hlavou děsivé představy, jak podobní roboti jednoho dne přebírají svět, nejste sami...

Diskuze (3) Další článek: 6 nejlepších nástrojů pro měření času stráveného u počítače

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,