Hudba, filmy, seriály | Navigace | Waze

S navigací Waze bude na cestách veseleji, umí přehrávat hudbu i mluvené slovo

Navigační aplikace Waze necelý měsíc po Mapách Googlu přináší podporu přehrávání hudby ze streamovacích služeb. Nová funkce, pojmenovaná prostě Waze Audio Player, přidává k již dříve integrovanému Spotify sedm dalších poskytovatelů hudby, audioknih a zpravodajského obsahu.

Podobně, jako v Mapách Google, přidává i Waze Audio Player do uživatelského rozhraní navigace ovládací prvky přehrávače. S cílem poskytnout možnost bezpečného ovládání bude přehrávač dostupný přes kruhovou ikonu se symbolem noty v pravém horním rohu okna aplikace.

Osm poskytovatelů místo rádia

Po klepnutí nabídku se rozbalí seznam možných poskytovatelů, sestávající celkem z (v budoucnu až) osmi ikonek. Vedle již dříve integrovaného Spotify přibyly služby Pandora, Deezer, iHeartRadio, NPR One, Scribd, Stitcher a TuneIn.

Waze Audio Player
Waze Audio Player

Mezi jednotlivými poskytovateli obsahu lze snadno přepínat. Aby se ikona objevila v nabídce, musíte mít nainstalovanou příslušnou mobilní aplikaci a povolit ji v nastavení Waze v sekci Jízdní předvolby-Hudba.

Ovládací prvky umožňují pozastavení a opětovné spuštění přehrávání, přeskakování mezi skladbami a některé další funkce, specifické pro jednotlivé služby (například označování srdíčkem či uložení). Přehrávání bude probíhat i v průběhu navigace, během navigačních pokynů se jeho hlasitost ztlumí a poté vrátí na původní hlasitost.

Zatím jen pro beta testery

Řidič bude mít i nadále k dispozici informace o následujících odbočkách, jakož i další údaje, zobrazované v horní liště. Waze Audio Player zakryje část mapy pouze při svém otevření.

Dostupnost služeb na platformách Android a iOS
Dostupnost služeb na platformách Android a iOS

V aplikaci Waze pro Android jsou dostupné všechny služby, s výjimkou Deezeru, na zařízeních se systémem iOS není v nabídce Pandora NPR a TuneIn. Chybějící služby by měly být doplněny do konce tohoto roku.

Funkce přehrávače je od pondělí 29. října k dispozici členům beta testovací komunity, ke které se můžete připojit. Všem uživatelům by měla být dostupná v průběhu následujících několika týdnů – dle některých zdrojů již 14. listopadu.

Diskuze (16) Další článek: Vulkanologové hodnotili americké sopky podle rizika výbuchu. 18 je vážnou hrozbou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,