S výrobou notebooků v Číně jsou problémy. Důvodem je opět covid

Řada továren v Číně a na Tchaj-wanu omezuje výrobu. Důvodem je opětovné propuknutí pandemie, na což úřady rychle reagovaly restrikcemi. Tato prevence proti šíření covidu ale způsobuje značné problémy, třeba i při výrobě nových notebooků.

Dle informací webu UDN se omezení týkají například města Kunshan, kde mají továrny společnosti jako Nanya (operační paměti), Compal, Pegatron, Wistron nebo AUO (monitory, displeje). V tomto městě sídlí i firmy, které se specializují na výrobu základních desek a další.

Zmíněný Compal vyrábí notebooky pro Acer, Lenovo, Apple, Dell, HP, Toshibu nebo Fujitsu a Pegatron pak pro Asus, Microsoft, Lenovo i Apple. Wistron má pod sebou výrobu notebooků pro Xiaomi, Acer, Dell, HP nebo Lenovo. Jedná se tak o velký zásah do notebookové výroby napříč největšími světovými značkami.

V Šanghaji už probíhá masivní testování a vláda na rychlé řešení situace povolala i armádu, která pomáhá zdravotníkům. Omezení se dotklo i továrny Tesla v Šanghaji, která je zcela zavřená a jak se situace bude dál vyvíjet, je otázkou. Současné varianty covidu nejsou tak smrtící jako ty předchozí, ale otázkou je, jaká varianta se v továrnách a klíčových místech v Číně a na Tchaj-wanu rozšiřuje a zda nedojde k dalším mutacím.

Diskuze (4) Další článek: Musk pošle do vesmíru steaky. Jsou umělé a jíst se budou na Mezinárodní vesmírné stanici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,