Salesforce kupuje firmu na vizualizaci dat Tableau. Zaplatí za ni 16 miliard dolarů

Salesforce je opět na velkých nákupech a po obří akvizici společnosti Mulesoft, která se uskutečnila začátkem minulého roku a měla hodnotu 6,5 miliardy dolarů, jde o ještě větší transakci. Za 15,7 miliardy dolarů, což je hodně i na poměry Silicon Valley, si Salesforce kupuje společnost Tableau. 

Tableau nemusí být jméno mezi laickou veřejností příliš známé, ale přestože jde o poměrně mladou firmu, už se etablovala v oblasti analýzy a vizualizace dat. Nejde již o žádný malý startup, firma je obchodovatelná na veřejné burze. Tableau vyvíjí platformu pro analytiku dat, včetně následné vizualizace.

Jedná se o společnost zaměřenou hlavně na podnikovou klientelu, která byla založená už v roce 2003. Nyní už má přes 86 tisíc zákazníků, což je důležité i pro společnost Salesforce, která jde po stejném typu zákazníků a nabízí jim produkty a služby z různých oblastí e-commerce.

Tableau má v současnosti kolem 4 200 zaměstnanců a dle informací bude i nadále operovat samostatně. Vedení si i nadále udrží současný šéf Adam Selipsky.

Salesforce díky této akvizici rychle a jednoduše získá další část trhu zpracování big data, což je pro podniky stále klíčovější pro efektivní provoz a optimalizaci procesů.

Diskuze (4) Další článek: Microsoft ukázal novou aplikaci Xbox pro Windows. Je to kupodivu klasický program ze staré školy

Témata článku: , , , , , , , , , ,