Šéf Sony: herní konzole PlayStation 5 je zcela vyprodaná po celém světě

Nová herní konzole PlayStation 5 od společnosti Sony už je dva týdny v prodeji, ale jak se dalo očekávat, dostupnost je velmi omezená. Například české obchody nyní ukazují nejbližší termín dodání v únoru 2021 a některé dokonce i mnohem déle.

Velká poptávka se s novou generací dala pochopitelně čekat a počítal s ní i ředitel Sony Interactive Entertainment Jim Ryan. Ten v nejnovějším rozhovoru pro ruský web Tass prozradil, že i když se vše připravovalo tak, aby konzolí bylo co nejvíce, stejně to na poptávku nestačilo.

Hlavním problém, který značně omezoval veškeré části, byla samozřejmě pandemie koronaviru. Ta zasáhla jak výrobu čipů, tak i konzolí a všechny spojené logistické potřeby. Šéf Sony například zmínil, že v továrnách museli některé přípravy probíhat pouze přes kamery a vzdálené připojení.

Zároveň dodal, že všechny vyprodukované kusy PlayStationu 5 jsou po celém světě vyprodané a on sám i týmy se nyní snaží dělat vše pro to, aby se zrychlil proces výroby a distribuce. Aktuálně je na trhu 114 milionů konzolí PlayStation 4, přičemž očekává, že přibližně 75 % nakupujících PS5 budou tvořit současní majitelé PS4 a zbylých 25 % pak noví uživatelé, kteří třeba i přechází z konkurenční herní platformy (počítač, jiná herní konzole). Lze si tak snadno představit, jak obrovský je zájem o PlayStation 5.

Jim Ryan ale dodal, že Sony rozhodně s PlayStation 4 nekončí a stále bude důležitou platformou i pro roky 2021 a 2022. Dle vyjádření rovněž Sony chystá „něco“ jako reakci na konkurenční Xbox Game Pass od Microsoftu, který nabízí stovku stále nových her za malý měsíční poplatek.

A kdy se dočkáme her, které vytěží z možností hardwaru PlayStationu 5 opravdu maximum? Šéf Sony uvedl, že je to obvykle po dvou až třech letech po uvedení konzole, kdy vývojáři už zvládnou vše perfektně optimalizovat, mají vyvinuté všechny důležité nástroje a upravené enginy tak, aby bylo možné stvořit neuvěřitelné věci.

Rozborka Sony PlayStation 5:

Diskuze (15) Další článek: ASRock u základních desek s čipsetem B450 podporuje technologii Smart Access Memory od AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,