Twitter

Šéf Twitteru na vedení firmy nebohatne. Loni si vydělal 1,4 dolaru

Zcela unikátní mzdu získal loni šéf Twitteru Jack Dorsey. Ačkoli by člověk čekal, že ve své pozici bude sklízet milionové částky, Dorsey si vydělal pouhých 1,4 dolarů. Částka je symbolická, šéf Twitteru obdržel jeden cent za každý znak, který dříve síť povolovala. Upozornila na to agentura Bloomberg.

Je to navíc první mzda Dorseyho od té doby, co se před čtyřmi lety vrátil do vedení firmy. První tři roky neobdržel ani cent. Vyplývá to z prohlášení, které Twitter zaslal americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).

Dorsey k tomu samozřejmě není násilně nucen, mzdy a veškerých bonusů se vzdal dobrovolně, aby ukázal „své odhodlání a víru směrem k potenciálu Twitteru,“ jak firma uvedla v dokumentu.

Proč se rozhodl v roce 2018 změnit názor a přece jen mzdu získat (byť tak nízkou), není jasné. 1,4 dolaru neboli 140 centů je nicméně odkaz na jednu dlouhou éru Twitteru, kdy lidé mohli do příspěvku vložil zprávu jen o 140 znacích. Dnes je limit dvojnásobný a není vyloučeno, že i mzda Dorseyho se zdvojnásobí na ohromných 2,8 dolarů.

Šéf Twitteru není jediným ani prvním ředitelem v Sillicon Valley, který se rozhodl vzdát finančního ohodnocení. Symbolickou mzdu si vypláceli i Steve Jobs z Applu nebo zakladatelé Googlu Eric Schmidt, Sergej Brin a Larry Page. Stejně tak se k tomu uchýlili John Chambers z Cisco Systems nebo Larry Ellison z Oraclu.

Diskuze (6) Další článek: Hra o trůny online: Kde sledovat seriál legálně s českými titulky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,