Seznam chce posílit na Slovensku. V Bratislavě postaví první pobočku

V Česku má kromě hlavní centrály osm poboček ve většině krajských měst a k tomu dvě datacentra. Teď se Seznam roztáhne i na sousední Slovensko. Firma oznámila, že na jaře postaví pobočku v Bratislavě.

Vypsala už také zhruba dvacet pracovních inzerátů, především na vývojářské pozice. Programátory hledá ale také v okolí Žiliny, kde chce pronajímat coworkingové kanceláře. Podobně by chtěla lákat potenciální slovenské zaměstnance i v dalších městech.

Dlouhodobě sledujeme zájem lidí ze Slovenska pracovat pro technologického lídra v regionu střední Evropy. I to je jeden z důvodů, proč jsme se pro expanzi na Slovensko rozhodli. Koronavirová pandemie navíc ukázala, že týmy mohou velmi dobře fungovat i na dálku,“ uvádí Igor Kalaš, Business Development Director Seznam.cz.

Rozjezd bratislavské pobočky ale prozatím neznamená, že by Seznam chtěl na Slovensku spouštět i vlastní služby či obsah. Podle inzerátů budou lidé pracovat na zlepšování těch českých, které ale v zemi také pochopitelně fungují (vyhledávač, Mapy.cz, Sklik) a mají i místní lokalizaci.

Diskuze (12) Další článek: 35 let od supernovy 1987A. Účet na Twitteru připomíná v reálném čase nejbližší supernovu naší doby

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,