Sigfox má problémy. Světová rádiová síť pro internet věcí požádala o ochranu před věřiteli a hledá, kdo ji koupí

Dálková rádiová síť pro internet věcí na frekvenci 868 MHz Sigfox má problémy. Její mateřská francouzská společnost požádala soud o ochranu před věřiteli a hledá kupce. Moratorium dá firmě šest měsíců na to, aby našla nového partnera, udržela provoz a dokázala se dále rozvíjet.

Sigfox dnes funguje v 75 zemích světa skrze lokální mobilní operátory – včetně Česka. Systém připojuje do internetu 20 milionů zařízení, které odesílají 80 milionů krátkých zpráv denně.

Podle společnosti, kterou cituje TechCrunch, se Sigfox dostal do vážných problémů v souvislosti s aktuální pandemií a krizí ve výrobě (nejen) polovodičů. Za komplikace ale jistě stojí i větší konkurence. Za zmínku stojí LoRaWAN nebo nástup rádiové technologie 5G/NB-IoT/NB-LTE, kterou v Česku propaguje třeba integrátor M2MC se svou platformou Miotiq.

Klepněte pro větší obrázek
Aktuální pokrytí, nebo pokrytí ve výstavbě

Sigfox zatím běží dál a vy si jej můžete připomenout v našem seriálu o programování elektroniky, ve kterém jsme si vyzkoušeli práci s několika vysílači do sítě Sigfox.

Diskuze (5) Další článek: K čemu je dobrá manuální regenerace filtru pevných částic a proč ji potřebujete i ve svém autě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,