Slavný designér Applu Jony Ive se při návrhu bílých sluchátek nechal inspirovat filmem Star Wars

Design sice u Applu neznamená jen to, jak věci vypadají, ale i jak fungují, Apple se ale i přes to značně odlišuje právě tím, jak jeho produkty vypadají. Za to mohou pochopitelně designéři a tím hlavním je v Applu Jony Ive, který dle informací Wall Street Journal použil zajímavou inspiraci při vývoji ikonických bílých sluchátek.

Jony Ive totiž už při návrhu prvních sluchátek (tehdy ještě pro iPod) měl v hlavě i design Stormtrooperů z filmu Star Wars, které mají kromě bílého obleku i bílou helmu zakrývající celý obličej. Právě tento jednoduchý bílý a plastický design ho prý hodně ovlivnil.

Sluchátka už v současnosti prošla několika generacemi, ale když se podíváte na přímé srovnání, určité designové prvky mají stále se Stormtroopery rozhodně společné. Jony Ive je nejen fanouškem Star Wars, ale také dlouholetým přítelem J.J. Abramse. Měl dokonce zpětně vliv i na nový díl Star Wars: Síla se probouzí, když doporučil, aby světelný meč Kylo Ren byl „nedokonalý“ a „nestabilní“, podobně jako tato postava.

Podívejte se na video, kde jsme probírali, na co si dát pozor při výběru Bluetooth sluchátek:

Diskuze (3) Další článek: Starý nákladní kontejner se změní na prototyp vesmírného habitatu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,