Soutěž: Hledejte s námi chyby, vtípky a pěkná místa na Street View

Google včera překvapil novinku v podobě téměř kompletního pokrytí službou Street View v České republice. Stali jsme se tak zemí s nejlepším pokrytím touto užitečnou službou. Nafoceny jsou skoro všechny ulice a dostupné silnice, což láká k průzkumu a hledání zajímavostí. Zapojte se také a můžete získat pěkné příslušenství k počítači!

Kuk.jpg
Kuk: auto Googlu v zrcadle

Hledejte s námi nejzajímavější snímky na českém Google Street View, a to v rámci těchto okruhů:

  • krásy Česka (pěkné záběry turisticky atraktivních lokalit)
  • vtípky a nachytávky (vtipné situace, dopravní přestupky)
  • nevšední události (automobilové nehody, požáry...)
  • z druhé strany (podařilo se vám vyfotit Google auto, když zrovna fotilo vás? Pošlete nám fotku a příslušný odkaz na Street View na zive@mf.cz)
  • chyby ve Street View

Jak se podělit o svůj nález?

Pohled z obrazovky jednoduše převedete na odkaz kliknutím na ikonku řetězu vlevo nahoře vedle mapy. Zaškrtněte přitom možnost „Krátká adresa URL“ a výsledek zkopírujte do diskuze pod článkem nebo nám jej zašlete na zive@mf.cz.

Vyhrajte myš Microsoft Arc Touch

Vaše úlovky spolu s našimi publikujeme ve velké galerii. Bude to zábava, ale je nám jasné, že bez vaší pomoci by to nešlo. A tak jsme se rozhodli, že tuto pátrací akci podpoříme drobnou soutěží. Jen o drobnost, ale zajímavou a užitečnou – autor nejzajímavějšího nálezu od nás dostane myš Microsoft Arc Touch.

Touch.jpg

Microsoft Arc Touch je originální myš nevšední „prohýbací“ konstrukce. Při práci bude pěkně vyklenutá pod dlaní, pro přenášení se promění v placku. Není to přitom žádný designový výstřelek bez praktického užitku, naopak velmi dobře poslouží díky snímací technologii Blue Track nebo senzorovým rolováním. Myš je samozřejmě bezdrátová, s počítačem komunikuje skrze miniaturní přijímač do USB portu na frekvenci 2,4 GHz.

Tipy nám posílejte do pátečního rána, konkrétně do 9:00. Poté vyhodnotíme nejlepší a v nedělním Týdnu Živě (24. června 2012) se dozvíte, kdo myš vyhrál. Hodnotit se bude především originalita nálezu, v případě nerozhodného stavu bude rozhodovat i čas. Hodnotit budou David Polesný, Jakub Čížek a Tomáš Holčík.

Aktualizováno 25. 6. 2012: Soutěž již byla řádně ukončena, vyhlášení a sekvenci výherních snímků najdete v Týdnu Živě. Výherci gratulujeme.

Poznámka: pokud už jste nám nějaké tipy zaslali prostřednictvím diskuze pod včerejšími články nebo na Facebooku, jste do soutěže automaticky zařazeni.

Diskuze (104) Další článek: Gmail má nová grafická témata. Díky napojení na G+

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,