Spekulace: Microsoft uvede vlastní „Google Glass“ v roce 2014

Google se tento rok chystá na uvedení chytrých brýlí s označením Glass, které již v rámci několika prototypů ukazoval nejen v reálném použití, ale mají je k dispozici i někteří vybraní externí vývojáři. Google chce s Google Glass jistě způsobit podobnou revoluci, jakou udělaly mobilní telefony a tak není divu, že se do výroby podobných chytrých brýlí budou chtít pustit i další velké společnosti.

Na konci minulého roku jsme vás informovali, že po Googlu a Applu si svůj patent na určitou formu chytrých brýlí zadal i Microsoft. Dle webu AppleInsider analytika Briana Whitea ale již Microsoft na brýlích plně pracuje a termín uvedení na trh má být v roce 2014.

485983983.png
Jeden z obrázků patentového návrhu chytrých brýlí od Microsoftu

Spekulace zahrnují předpověď, kdy by mohl Microsoft nějaké náznaky či prototypy ukázat. Zatím nebližší významnější událost je červnová konference BUILD nebo E3, kde se očekává i oficiální představení nového Xboxu.

Microsoft si svou platformu Windows snaží spojovat při zachování podobného inovativního a jednoduchého stylu grafického rozhraní. Vytvořit upravené rozhraní pro chytré brýle by tak pro Microsoft znamenalo pouze další formu v již pestrém portfoliu.

Trendem pří revoluce mají být právě zařízení, které máme na těle, ať už to jsou brýle, hodinky nebo další formy elektroniky. Lze tak očekávat, že velikáni v mobilním segmentu představí různá řešení již velmi brzy. Nikdo se totiž nechce ocitnout v podobném zpožděném vlaku, jako se to podařilo Microsoftu u chytrých mobilních telefonů.

 

Diskuze (32) Další článek: Google kompletně přepracoval vzhled obchodu Google Play

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,