Prohlížeče | Safari | Spotify

Spotify už na Macu pustíte jen z aplikace. V Safari služba přestala fungovat

Pokud k poslechu hudby ze Spotify používáte internetový prohlížeč od Applu Safari, pak budete muset najít jiný způsob. Uživatelé objevili, že Spotify tento prohlížeč přestalo podporovat. Jakmile člověk stránku navštíví, je vyzván použít aplikaci nebo jiný prohlížeč.

Spotify na dotaz, proč k náhlé změně došlo, jen nejasně odpovědělo, že ji způsobily „nedávné aktualizace“. Zda se podpora vrátí, nebo kdy, nesdělilo.

Web Mac Geenration spekuluje, že krok souvisí z modulem Googlu Widevine, jenž chrání proti kopírování obsahu. Spotify jej chce používat pro své webové streamování, ale u macOS hrozí, že ho systém zakáže. Podle Applu totiž není dostatečně zabezpečen. Spotify tak nemůže zaručit, že na Safari bude fungovat bez problémů, a proto podporu prohlížeče radši zrušilo úplně.

Není to samozřejmě žádná tragédie, pořád je tady nativní aplikace, která na Macu funguje stále bez problémů, takže jablíčkáři o hudbu nepřijdou. Nepříjemnosti to může způsobit tak akorát v práci, pokud je člověk nucen používat Maca a aplikaci si nainstalovat nemůže. Ilustruje to také problém s ochranou proti kopírování na webu – univerzální službě může jeden určitý plugin zkomplikovat existenci.

Diskuze (1) Další článek: Google: Do pěti let bude umět naše umělá inteligence perfektně česky [reportáž]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,