Google | Chytrá domácnost | Google Home | Nest

Stařičký Google Home se dočká nástupce. Nový chytrý reproduktor je na cestě

Google uvedl reproduktor Home už v roce 2016. V průběhu času sice přišly další produkty z řady, nikdy ale přímý nástupce. Toho bychom se měli dočkat až nyní. Firma již starou verzi přestala prodávat.

Chytrých reproduktorů nyní Google nabízí několik. Kromě původního Google Home, který se zaměřuje spíše na kvalitnější zvuk, je nyní k dispozici maličký Nest Mini již ve 2. generaci (původně Home Mini) a Nest Hub (Home Hub) s displejem. Získat ale můžete i Nest Hub Max s přední kamerou pro videohovory či Home Max pro opravdu skvělý hudební zážitek, za který si ale řádně zaplatíte.

Všechno to jsou ale poměrně staré produkty a tak není divu, že firma nyní pracuje na nástupci původního reproduktoru. Ten dokonce před několika týdny stáhla z prodeje, u nás je ale stále dostupný na e-shopech. Co se týče funkcí Asistenta, který je středobodem chytré domácnosti od Googlu, tak mu oproti novějším sourozencům nic nechybí – zde je výhoda toho že zařízení se neustále automaticky aktualizuje a má tak všechny funkce, které mají i další reproduktory z řady.

Jediné, v čem už lehce může zaostávat, jsou zvuk, kvalita mikrofonů a design – přeci jen se už jedná o čtyři roky starý kousek. Nové Nest Mini navíc umí i propojit pro lepší stereozvuk a další vychytávky, které na staré generaci chybí. Aktuálně se tak spekuluje, že by nový Home měl jít proti Sonos One a přinést zvuk kvalitativně na úrovni mezi původní generací a velkým Home Max. Prozatím není jasné datum vydání, jako pravděpodobné se ale jeví klasická podzimní hardwarová konference, na které Google představí i Pixel 5 a další novinky.

Co umí Google Home Hub, tedy reproduktor s displejem? Podívejte se:

Diskuze (1) Další článek: První Navi 12 v akci. AMD pro Apple vyrobilo nadupaný mobilní Radeon Pro 5600M

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,