Šuškanda: Windows 8.1 vyjde už 1. srpna

Ukázkovou (preview) verzi Windows 8.1 čekáme již za dva týdny na vývojářské konferenci Build, finální verze pak bude k dispozici pravděpodobně už 1. srpna. Tato Microsoftem nepotvrzená informace se objevila na Twitteru novináře Paula Thurrotta, který se dlouhodobě věnuje dění kolem Microsoftu. Informace dle něj pochází z dobře obeznámeného zdroje uvnitř firmy.

twitter.png
Paul Thurrott je ve svých informacích obvykle přesný

To by ovšem znamenalo, že nová verze operačního systému Windows (verzi 8.1 totiž vzhledem ke změnám, které přinese, nelze považovat jen za servisní balíček) přijde necelý rok po verzi stávající. Datum by bylo příznačné, Američané oproti Evropanům totiž zápis „8/1“ chápou jako první srpen.

Na Twitteru se po zveřejnění rozjela slušná debata. Uživatel Drewidian reagoval, že slyšel informaci o pozdějším datu - 18. října - přímo od více prezidenta jedné z hlavních technologických společností spolupracujících s Microsoftem. Thurrott však naznačil, že informace pochází přímo z Microsoftu. Dlužno dodat, že Paul Thurrott je ve svých informacích obvykle přesný.

twitter2.png
Paul Thurrott naznačuje, odkud daná informace pochází

Je tedy pravděpodobné, že se neplete ani tentokrát a finální verze Windows 8.1 bude vydána opravdu už 1. srpna. Ať je však platné kterékoliv datum, jde vidět, že Microsoft opravdu zrychluje ve vydávání nových verzí svého softwaru. 

Thurrott na svém Twitteru přinesl také informaci, že mobilní operační systém Windows Phone 8.1 bude vydán až počátkem příštího roku.

 

Diskuze (115) Další článek: Opera vydala samostatný poštovní klient Opera Mail 1.0

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,