Počítače | Bulvár a vtípky

Tahle cihla v sobě má procesor Core i5, sedm kilo osmnáctikarátového zlata a stojí 22 milionů

Kdybyste náhodou měli po ruce jeden milion dolarů, poradíme vám jednu z nejhorších investic. Kupte si počítač od švýcarské společnosti Prime Computer. Uvnitř sedmikilové zlaté cihly s ryzostí 18 karátů najdete procesor Intel Core i5, 32 GB operační paměti a 5TB SSD.

prime-gold-nuc.jpg
Počítač Prime Computer se zlatou skříní

Prime Computer se specializuje na malé počítače, jež jsou chlazeny kompletně pasivně. V převážné části nabídky tak jde o modifikované počítače NUC od Intelu. Vývojáři si však očividně řekli, že zlepší chladicí účinky samotného šasi a tak místo hliníku využili osmnáctikarátové zlato. Tohle řešení má samozřejmě některé nevýhody - jednak hmotnost přes sedm kilogramů a také poněkud horší poměr ceny a výkonu. Na druhou stranu, počítač může být dodáván jak s Windows 10 Pro, tak některou z linuxových distribucí.

Pokud nebude zájemcům stačit skříň ze zlata, lze nakonfigurovat také zapínací tlačítko osazené diamantem. Nepřekvapí potom země, do níž počítač primárně směřuje - Spojené arabské emiráty.

A nesmíme zapomenout ani na další zajímavost - hodnota počítače samozřejmě bude kolísat s tím, jak se bude vyvíjet cena zlata. Takže pokud by vás zajímalo, kolik byste za 7 kilogramů osmnáctikarátového zlata při výkupu dostali, pak je to asi 4,5 milionů korun.

Váš názor Další článek: AMD je zpět v herním high-endu. Po roce čekání představilo čtyři grafiky RX Vega

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,