Tim Cook dostane tučnou odměnu v podobě akcií Applu v hodnotě 125 milionů dolarů

Na začátku měsíce se Apple stal první společností, která na veřejné burze dosáhla tržní hodnoty přesahující 1 bilion dolarů. Skvělý výkon si žádá i skvělé ohodnocení hlavního šéfa Applu – Tima Cooka, kterého vybral jako svého nástupce sám Steve Jobs.

Tim Cook by měl brzy dostat odměnu za výkon, který Apple předvádí jak z pohledu finančních výsledků, tak hlavně na burze, kde si vede lépe než dvě třetiny společností v rámci S&P 500. Odměna bude ve formě akcií Applu, kterých bude dohromady 560 tisíc, což odpovídá hodnotě kolem 125 milionů dolarů (dle kurzu). K dispozici tak bude mít dohromady přibližně milion akcií Applu.

Pro Tima Cooka jsou to ale skutečně jen prémie, protože za rok 2017 dosáhl jeho příjem v podobě mzdy a akcií asi 102 milionů dolarů, přičemž dozorčí rada Applu schválila, že Tim Cook může létat firemním letadlem jak pro podnikové tak i osobní účely.

Podobně jako Bill Gates a další se ale Tim Cook už v minulosti vyjádřil, že všechny peníze dá na charitu, což lze pozorovat už v poslední době, kdy nedávno například daroval neznámé charitě akcie Applu v hodnotě přibližně 5 milionů dolarů.

Diskuze (9) Další článek: Ženy utrácejí v mobilních hrách o 79 procent více než muži

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,