Twitter jedná s televizními společnostmi, chce nabízet streamovaná videa

Twitter se postupně snaží vymanit z vlivu svých mikrologových kořenů a dalším krokem na této cestě má být systém streamovaných videí. Jak zjistil Bloomberg, Twitter právě sjednává dohody s předními televizními sítěmi, jako je NBC či Viacom, které přinesou obsah. Jakým způsobem by byl prostřednictvím Twitteru distribuován uživatelům, to zatím není zcela jasné.

Videa však rozhodně nebudou zadarmo, tedy minimálně některé, jelikož si společnosti plánuji rozdělovat tržby z nové služby mezi sebou. Na novinku možná nebudeme muset čekat tak dlouho, jak si myslíme. Dohody mohou být uzavřeny už příští měsíc a v případě úspěchu se s největší pravděpodobností přidají i další televizní sítě. Můžeme ale předpokládat, že služba bude dostupná jen v USA.

Rozhodně to není první pokus Twitteru o ozvláštnění obsahu na webu. Přednedávnem spustil mobilní službu Vine, která dává možnost natáčet krátká videa a sdílet je mezi přáteli. Podstatně zajímavější je však nová hudební služba Music, která měla být podle neoficiálních zdrojů spuštěna již tento víkend, nicméně odhalení jsme se ještě nedočkali.

Váš názor Další článek: Google odhalil bližší technické informace o brýlích Glass

Témata článku: , , , , , , , , , , ,