Twitter opouští jeden ze spoluzakladatelů – po 13 letech odchází Evan Williams

Evan Williams, jeden ze čtyř spoluzakladatelů sociální sítě Twitter, opouští po třinácti letech firmu. Ve svém prohlášení, oznamujícím odchod z představenstva, uvedl, že se chce věnovat jiným projektům. Oznámil to, jak ostatně jinak, v pátek na svém oficiálním profilu.

V tuto chvíli není známo, co přesně 46letý Williams míní pod spojením „jiné projekty“. V roce 2012 založil publikační platformu Medium, kde figuruje jako generální ředitel. Vedle toho je také partnerem společnosti Obvious Ventures. Spekuluje se především o tom, že hodlá nadále působit na mediálním poli.

Třináct let v Twitteru

Evan Williams působil od roku 2008 na pozici generálního ředitele Twitteru, kde nahradil Jacka Dorseye. Tehdy údajně vedl převrat, který vedl k tomu, že Dorsey odstoupil ze své pozice. Sám pak tuto funkci opustil po dvou letech a nahradil ho Dick Costolo.

Klepněte pro větší obrázek
Evan Williams (zdroj: Wikipedia)

Za svým dosavadním působením se ohlédl slovy: „Bylo to neuvěřitelných 13 let a jsem hrdý na to, čeho Twitter dosáhl během mého působení ve firmě.“ Kromě toho v několika dalších tweetech poděkoval jak svým kolegům, tak všem čtyřem tisícům zaměstnanců společnosti.

Dalo se to čekat

Náznak, že Evan nevnímal Twitter jako svou jedinou příležitost, bylo možné zaznamenat již v roce 2017, kdy začal prodávat akcie společnosti. Tehdy uvedl, že plánuje využít peněžní prostředky z prodeje k investování do startupů, jakož i na politické a dobročinné dary. Od května loňského roku vlastnil jen 3,86 % akcií firmy.

Twitter zatím nekomentoval, kdo Williamse nahradí. Současný generální ředitel společnosti Jack Dorsey a spoluzakladatel Biz Stone mu popřáli hodně štěstí. Ve své funkci definitivně skončí k poslednímu únoru.

Váš názor Další článek: Raketoplán Virgin Galactic podnikl další let, pohyboval se 3× rychleji než zvuk [video]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,