Uber mění své logo a slogan, přepracoval i mobilní aplikaci

Přepravní služba Uber přichází po dvou letech s novým logem, sloganem a novou verzí své mobilní aplikace. Místo nicneříkajícího symbolu se nyní prezentuje celým názvem. O novinkách informuje The Verge.

Důvodem ke změně je skutečnost, že si zákazníci staré logo v podobě bílého symbolu na černém pozadí nespojovali se značkou Uber. Nové logo používá stejné barevné provedení, komunikuje však celý název služby a společnosti. Z typografického hlediska je použito vlastní písmo nazvané Uber Move.

Klepněte pro větší obrázek
Staré logo si zákaznící nespojovali s Uberem

Písmo se do jisté míry podobá fontu Sans Serif, které používá řada přepravních firem po celém světě. Vlastní návrh tak ušetří Uber od nutnosti platit licenční poplatky. Svůj font používá řada společností – svá vlastní vytvořená písma představili v posledních letech například Apple, Google a Netflix.

Na rebrandingu pracovali odborníci dlouhých devět měsíců, přičemž zvláštní pozornost byla věnována prostoru mezi velkým písmenem „U“ a malým písmenem „b“. Použité písmo má evokovat zatáčky na cestách, po kterých řidiči Uberu jezdí.

Klepněte pro větší obrázek
Použité písmo má evokovat zatáčky na cestách

Mluvčí společnosti doplnil informaci, že nové logo bude ve více než 660 městech po celém světě používat nejen Uber, ale i sesterská služba Uber Eats. Další změny v designovém jazyce Uberu se budou rozvíjet v příštích několika měsících.

Pod vedením generálního ředitele Daryho Khosrowshahiho pokračuje Uber ve snaze o budování značky. Součástí plánu je i jmenování bývalé výkonné ředitelky Coca-Coly Rebeccy Messina do funkce šéfky marketingu, ke kterému došlo počátkem tohoto týdne.

Diskuze (7) Další článek: Porno insider: Jak Greg Lansky mění internet pro dospělé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,