Velká Británie chce po Metě, aby prodala Giphy. Bojí se příliš silného monopolu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 3

Názory k článku

avatar
11. 12. 2021 19:20

Asi páni z protimonopolného úradu dostali malý úplatok.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 11. 2021 18:46

Tím, že státy brání velkým firmám, aby jim přerostly přes hlavu, brání vzniku konkurence, která by mohla narušit jejich monopol silových složek a tím pádem i v ostatních odvětvích u kterých má pocit, že mohou ohrozit jeho dominanci.
Výsledkem jsou polofunkční společnosti(západní blok) až prakticky nefunkční společnosti jako v KLDR.Zajímavé jsou prostředky jak dosahuje toho, že se lidé nebouří a svého utlačitele dokonce i masivně brání.
1. Osvědčila se mu "salámová metoda" při zavádění regulací, kdy každou další regulaci zavadí pomalu a po částech, jak jsme mohli vidět třeba letos na začátku roku, kdy stát zakázal cestování mezi kraji po tom co tohle vyzkoušel nejprve na dvou krajích a potom co se na dříve nemyslitelnou regulaci nenašlo dost protestujících ji zavedl celorepublikově.
Další regulaci aktuálně chystá na jaro, kdy chce vyzkoušet povinné očkování na volební menšině(lidé nad 60 let) a potom ji zřejmě zavede celoplošně.
2. Dalším prostředkem je indoktrinace ve školství, kde se už nejmenší děti učí respektovat násilím vnucenou autoritu - učitele, policistu, úředníka, politika. Naučí se nekriticky uctívat stát.
Tohle potom vede k "doublethinku" kdy je společnost zároveň přesvědčená, že monopol je špatný, protože brání konkurenci, kdy výsledkem jsou nekvalitní služby, které nikdo nechce, a zároveň tohle nevidí na státních službách, které jim stát vnucuje, jako zdravotnictví, školství, bezpečnost atd.
Ve spojení s demokracií takto efektivní vymývání mozků povede zřejmě až k totalitě, kdy vše bude ovládat stát a životy lidí nebudou prakticky dávat smysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor