Xiaomi | Mobilní telefon

Všichni se Applu smáli, ale nezaložil pouze trend? Nabíječku chce z balení odstranit i Xiaomi

Byl to velmi odvážný krok, který vyvolal spoustu negativních komentářů. Když Apple představil nový iPhone 12, sdělil, že v rámci snížení uhlíkové stopy nebude v balení přiložena nabíječka. Prý ji už všichni stejně doma mají, a kdo ne, může si ji přikoupit samostatně. Apple byl okamžitě osočen, že jen našel způsob, jak na lidech ještě více vydělávat, ale dost možná jde o celý nový trend. Vypadá to, že nabíječku chce z balení svých telefonů odstranit i Xiaomi. 

Upozornili na to uživatelé na Redditu, kteří si všimli, že očekávaný telefon Mi 11 od Xiaomi nebude dodáván s nabíječkou. Vysvětlení je totožné jako u Applu, mezi lidmi již koluje hodně nabíječek, proto nemá cenu ke každému telefonu automaticky dávat novou, toto je ekologičtější řešení. Kdo chce, může si příslušenství dokoupit mimo. 

Více chce o rozhodnutí firma promluvit na konferenci, kde bude Mi 11 představen. Zároveň totiž přiznává, že tento krok může některé zákazníky odradit, je proto třeba vše pečlivě vysvětlit. 

Stejně jako u Applu se již objevila kritika. A se stejnými argumenty. Xioami si díky vynechání nabíječky může udržet větší zisk, navíc podstatná část zákazníků si ji stejně bude muset dokoupit (pokud chtějí oficiální) – u starších typů s nejnovějšími telefony nedosáhnete nejrychlejšího možného nabíjení. Je tohle budoucnost? Dost možná. Krabice Mi 11 v každém případě zřejmě bude obsahovat jen zařízení a USB kabel. 

Diskuze (40) Další článek: Američtí boháči touží po přednostním očkování proti COVID-19. Nabízejí za něj desetitisíce dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,