Warren Buffet nefandí kryptoměnám, ale investoval miliardu do banky, která se kamarádí s bitcoinem

Známý investor Warren Buffet, který stojí za obří holdingovou společností Berkshire Hathaway, má v médiích dlouhodobě negativní pohled na bitcoin a kryptoměny obecně. Podle nejnovějších změn to ale vypadá, že jeho preference začaly měnit.

Podle aktuální finančních podkladů pro SEC totiž holding dle podrobného zjištění webu Cointelegraph prodal akcie společností VISA a Mastercard v hodnotě 1,8 miliardy dolarů a 1,3 miliardy dolarů. Holding zároveň ale ve stejném období (poslední čtvrtletí roku 2021) opět investoval do relativně nové brazilské banky Nubank a získal akcie tohoto fintechové startupu za jednu miliardu dolarů. Zvýšil tak výši z původní investice 500 milionů dolarů na celkových 1,5 miliardy dolarů.

Nubank v roce 2020 získala platformu Easynvest, která se zaměřuje na obchodování s digitálními aktivy a od poloviny roku 2021 začala nabízet i bitcoin ETF. Warren Buffet už je tak nejen skrze Nubank, ale i další jeho zainvestované firmy v portfoliu (U.S. Bancorp, Bank of America, BNY Mellon) propojený s kryptotrhem a spojeným příjmem z nabízených produktů a služeb v kryptoměnové oblasti.

Diskuze (2) Další článek: Jed na krysy, pivo i modifikace genů. Kořeny dopingu sahají i do českých laboratoří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,