Windows 10 | Windows Insider | Emoji

Windows 10 na jaře přinesou jednodušší Start, rozšířená nastavení a kaomoji (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Microsoft aktuálně snad již vyřešil problémy říjnové aktualizace a začíná rychleji přidávat novinky do té nadcházející jarní. Tu prozatím testují uživatelé v rámci programu Windows Insider. Mezi novinky, krom sandboxu, patří i bílé téma a nově představená vylepšení Startu a bezpečnosti. Navíc nebude chybět přídavek v podobě kaomoji.

Jako vždy společně s novou verzí systému dojde k vylepšení jeho nastavení a postupnému přelévání jednotlivých voleb ze starých Ovládacích panelů. Jejich hlavní nabídku v dnešní době téměř nevyužijete a Microsoft se zaměřuje na vývoj jen moderní verze. Ta získá barevný pás s informacemi o přihlášeném účtu a odkazy na aktualizace a zabezpečení účtu a počítače.

aa51e679173faae6cfca77e2ced38ddf.pngc2081db83fd789c2de5979b5ca3c9d12.png
Nastavení systému bude získá lištu jako na webu. Vylepšení se dočká i zabezpečení.

Vylepšení se dočká centrum zabezpečení, které přinese přehled uskutečněných skenů počítače. Snadno si tak zobrazíte podrobnější informace o předešlých bezpečnostních kontrolách.

Uživatelé, kteří instalují systém poprvé, vytváří nový účet či dělají čistou instalaci, se setkají s jednodušším Startem. nemění se přímo jeho rozhraní, ale styl připnutých položek. těch bude méně a nebudou využívat největší formát dlaždic, zaberou tak méně místa. Zjednodušení se dočkala i historie schránky ukrývající se pod zkratkou Win+V.

Emoji panel získá nové znaky \(^▽^)/

Průzkumník souborů nově bude ukazovat „přátelská“ data. Místo přesného času se ta dozvíte, že je třeba 38 minut starý. To ale půjde jednoduše vypnout skrze kontextovou nabídku. Ke svým souborů, Office se pak snáze dostanete skrze vylepšenou aplikaci Office, která vypadá podobně, jako webová verze Office.com.

Microsoft také nezapomněl na vylepšení emoji a tak nově pod zkratkou Win+. (tečka) naleznete i japonské kaomoji – tedy soustavu znaků vytvářející obrázek. Co je ale možná ještě důležitější – ve stejné nabídce naleznete i speciální znaky, už tedy nebudete muset vyvolávat aplikaci Mapa znaků, když budete chtít nějaký zvláštní znak napsat.

Co se týče designu systému, vrátí se zpět stíny! Ano, Microsofte, na tohle jsme všichni čekali! (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Změn je tak poměrně dost a i když je jich jen pár větších, určitě je na co se těšit. jen doufejme, že tentokrát se systém podaří odladit více, aby se neopakovaly problémy říjnové aktualizace.

Jak funguje ovládání perem ve Windows 10?

Diskuze (39) Další článek: Asus Zenbook 14: Víc lákadel, než jen tenké rámečky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,