Microsoft | Windows | Windows 10

Windows Sets jsou mrtvé. Microsoft zastavil vývoj a do systému se tak zřejmě nepodívají

Windows Sets měly být velkou změnou v tom, jak používáme celé Windows. Místo oken záložky s jednotlivými programy a cloudová synchronizace k tomu. Microsoft se ale po úvodním testování rozhodl funkci před veřejností opět skrýt a jak to nyní vypadá, s jejím dalším vývojem se již nepočítá.

Zprávu přinesl web ZDNet s odkazem na své zdroje uvnitř firmy. S ohledem na to, že se Sets neobjevily v žádných minulých testovacích sestaveních Windows 10, se nejedná o příliš překvapivou novinku. Od chvíle, kdy je Microsoft stáhl z Insider verzí systému, se po funkci slehla zem a nikde se nedočkala ani zmínky. Naděje, že se vrátí, lehce vyvstala s příchodem betaverze Windows pro příští rok, které firma testuje již nyní kvůli větším novinkách, které potřebují delší testovací čas. Zde ale stále nevíme, o co konkrétně se jedná.

Sets in Windows 10 - YouTube (1080p)_Moment.jpg
Takto měly vypadat Windows Sets.

Jedním z důvodů ukončení práce na funkci má být to, že byla závislá na prohlížeči Edge. V nové záložce se totiž načítal právě tento program doplněný o pár vylepšení. Všichni ale víme, jak to s ním nakonec dopadlo – Microsoft aktuálně testuje betaverzi Edge postaveného na Chromiu a tak Sets přišly o hlavní jádro.

Oficiálně se jich pravděpodobně nedočkáme

To ale bohužel nedává příliš naděje, že by se Sets objevily někdy v budoucnu. Navíc zástupce firmy webu The Verge potvrdil, že vývoj byl pozastaven. Zároveň ale nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že Sets někdy spatří světlo světa.

Zatím tak uživatelům, kteří chtějí vyzkoušet záložky v programech, nezbývá než sáhnout po řešení třetích stran. Nabízí se hlavně Groupy od Stardocku, ne vždy je ale zcela spolehlivě a místy koliduje s ovládáním systému.

Jak měly fungovat Windows Sets?

Zdroj: The Verge

Diskuze (5) Další článek: Google Duo konečně začíná podporovat skupinové hovory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,