Xiaomi zveřejnilo první finanční výsledky od vstupu na burzu. Dosáhlo příjmu 6,6 miliardy dolarů

Čínská společnost Xiaomi sice byla založená v roce 2010, teprve v červenci však vstoupila na veřejnou burzu. V počátku získala 4,7 miliardy dolarů, hodnota akcií ale během týdnů mírně klesala. Nyní ale společnost představila první veřejné finanční výsledky.

Xiaomi za poslední čtvrtletí dosáhlo příjmu 6,6 miliardy dolarů, ve výsledku ale došlo ke ztrátě 1,1 miliardy dolarů. Samotný příjem roste velmi rychle, meziročně se Xiaomi podařilo příjem zvýšit o 68 %.

Klepněte pro větší obrázek
Vývoj ceny akcií Xiaomi od vstupu na burzu (Yahoo Finance)

Xiaomi se tak musí vypořádat s provozními náklady, které by mohly nepříjemně ovlivnit i hodnotu celé společnosti a budoucí rozvoj. Xiaomi má skvěle našlápnuto – vyrábí spoustu různých produktů pro domácnosti i volný čas a v oblasti chytrých mobilních telefonů už je čtvrtým největším výrobcem. Během druhé čtvrtletí tohoto roku prodal celkem 32 milionů kusů mobilních telefonů, tedy o 44 % více než minulý rok. Právě mobilní telefony tvoří většinu příjmu, konkrétně 4,5 miliardy dolarů ve zmíněném čtvrtletí.

Čína je pro Xiaomi stále největší trh, ze kterého má 36 % z celkového příjmu. Je jasné, že Samsung už není takovým tahounem a o nové zákazníky bojují právě výrobci jako je Xiaomi nebo třeba Huawei, kteří rostou neuvěřitelným tempem.

Váš názor Další článek: Slack získal novou investici, už má hodnotu přes 7 miliard dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,