Yahoo Finance za firmu roku označují Microsoft. Nejhorší je Meta (Facebook)

Na základě vlastního průzkumu Yahoo Finance vyhlásily, že si titul nejhorší firmy roku 2021 odnáší technologický gigant Meta, který se ještě nedávno nazýval Facebook. Yahoo oslovilo více než 1,5 tisíce lidí.

O titul soupeřily firmy jako na obchod s akciemi orientovaný Robinhood, který před téměř rokem zamezil nákupu akcií herního řetězce GameStop, nebo Nikola. Tento startup představil vizi vozidel s nulovými emisemi.

Loni byla za nejhorší podnik roku označena právě ona kvůli neschopnosti dodat slíbenou technologii – její sliby se zdají být značně nadhodnocené. Kredibilitu firmě přitom dodalo partnerství s General Motors.

Nejhorší rok Facebooku

Tentokrát však všechny předčil Facebook, který jehož název v otevřené anketě padl v 8 % případů. Letos na podzim firma zažila největší kauzu, která bývá označována jako Facebook Papers. Tisíce uniklých dokumentů ilustrují nespočet morálně problematických jednání. Koncem října se Facebook přejmenoval na Metu.

Meta se stala nejhorší firmou roku s tím, že získala dvojnásobek hlasů oproti Alibabě na druhém místě. Velký čínský e-shop si vysloužil kritiku za to, že investorům nepřináší kýžený zisk. Podobně je na tom americký konglomerát AT&T. Neoblíbené jsou (nadále) Nikola, Robinhood nebo Tesla.

Firmou roku 2021 je Microsoft

Začátkem prosince Yahoo Finance za naopak nejlepší firmu roku 2021 vyhlásily Microsoft. Ten v červnu teprve jako druhá firma v historii po Applu prorazil hranici dvou bilionů dolarů v otázce tržní kapitalizace, aktuálně má hodnotu kolem 2,4 bil. dolarů. Microsoft přitom operuje už 46. rokem a daří se mu mj. v cloudu.

Zdroje: Yahoo Finance (1 | 2)

Diskuze (3) Další článek: Adobe chce upravovat zvuk jako text. Project Shasta umí mazat slova jako ve Wordu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,