Z Applu je sluchátkový velikán. Letos může prodat přes 100 milionů AirPods

I když Apple ve finančních zprávách neoznamuje, kolik přesně prodal chytrých sluchátek AirPods, neustále se chlubí rostoucí popularitou, kterou je možné vidět i na uších všude kolem nás. Apple jich podle renomovaných odhadů letos prodá přes 100 milionů. 

Analytická společnost Counterpoint se dle výsledků z různých prodejních kanálů po celém světě pokusila odhadnout, jak jsou na tom AirPods nejen v současnosti, ale jak si vzhledem k oblibě povedou tento rok.

Klepněte pro větší obrázek

V posledním čtvrtletí minulého roku se dle informací trh s bezdrátovými sluchátky (pecky) zvětšil o polovinu, přičemž za poslední čtvrtletí roku 2019 se prodalo kolem 50 milionů kusů bezdrátových sluchátek. Největší tržní podíl 44 % si drží Apple, na druhém místě je Xiaomi a na třetím pak Samsung. Pokud jde čistě o segment bezdrátových sluchátek nad hodnotou 100 dolarů, tam má Apple tržní podíl dokonce kolem 70 %.

Klepněte pro větší obrázek

Dle odhadů tak Apple tento rok prodá přes 100 milionů kusů sluchátek AirPods a AirPods Pro a od Samsungu se očekává, že si v prémiovém segmentu udrží druhou pozici před výrobci jako jsou Jabra , Beats (také Apple), Huawei, Sony a dalším.

Diskuze (19) Další článek: Kokain je v módě a přibývá závislých. Gen vpravený do jater narkomanů dokáže závislost zkrotit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,