Z hrozeb KLDR těží i Anonymous, na Twitteru a Flickru udělali z Kima prase

Současné hrozby KLDR o jaderné válce se nevyhnuli ani světu moderních technologií. Hackerská skupina Anonymous, která má na kontě již desítky útoků, si tentokrát vzala na paškál vůdce KLDR Kima Čong-una, napadli účet na Twitteru a na Flickru vyvěsili obrázek prasečí podoby Kima s obrázkem Mickey Mouse na těle (Pozn. obrázek byl již odstraněn).

Wanted.jpg
Kim Čong-un jako hledaný vepř za milion dolarů. Dále je poukazováno na nesmyslnost vývoje nukleárních zbraní za cenu toho, že lidé v zemi hladoví a jsou na pokraji smrti. Zdroj: Flickr, Anonymous

Dle agentury AP skupina Anonymous napadla účty KLDR na galerii Flickr a sociální síti Twitter. KLDR tyto americké webové služby využívá k šíření oficiálních zpráv a propagandy. Ovšem po útoku hackerů je zde hlavní představitel komunistického státu prezentován jako prase s výzvou „WANTED $1 million“. Akce má za cíl rozpoutat diskuzi o KLDR a zesměšnit severokorejského vůdce.

Zpráva je publikována z jihokorejského Soulu, což by mohlo způsobit další vyostření aktuálního konfliktu na korejském poloostrově. Severní Korea otevřela svůj oficiální Twitter účet Uriminzokkiri v roce 2010 a má dnes více než 13 tisíc příznivců.

Diskuze (12) Další článek: Dobrý outsourcing – cesta k lepšímu IT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,