Zabezpečte si externí disk v hliníkovém „trezoru“ s šifrováním

Používáte-li externí disk a chcete svá data lépe zabezpečit, možná vás zaujme nový hliníkový box Zalman ZM-VE400. Je vybaven bezpečnostními funkcemi, displejem a ovládáním senzorovými tlačítky, čímž zaujme i vzhledově. Zabezpečení je řešeno pomocí hardwarového 256bitového šifrování AES. Dále nabízí technologii S.M.A.R.T. ke sledování stavu disku a bezpečnostní funkce Safety Removal, která zajistí ochranu dat při odpojení boxu při práci.

01.jpg 02.jpg 03.jpg
04.jpg 05.jpg 06.jpg
Box pro externí disky s dotykovým ovládáním, displejem a šifrováním za dvě stovky nekoupíte. Ale kromě přidaných funkcí i dobře vypadá.

Box disponuje rozhraním USB 3.0 a nabízí rychlost až 640 MB/s. Zaujme ovládáním senzorovými tlačítky a výrobce vybavil box i malým displejem, na kterém se indikují poruchy a stav. Nevyžaduje samostatné napájení, napájí se z USB.

Díky hliníkovému provedení by měl být poměrně odolný. Zalman uvádí kompatibilitu se všemi operačními systémy a také zpětnou kompatibilitu s USB 2.0. Podporuje i SSD disky a samozřejmě klasické rozhraní SATA 1 a SATA 2. Dodává se ve dvou barevných provedení – černá a stříbrná. Rozměry boxu jsou 146 × 81 × 14 mm.

Hlavní přednosti boxu je silné 256bitové šifrování s jednoduchou obsluhou a rychlé rozhraní. Do obchodů míří s nemalou cenou 1 650 Kč, součásti balení je i šroubovák pro vložení disku a pouzdro. 

Diskuze (12) Další článek: Pět nejbláznivějších hackerských útoků

Témata článku: , , , , , , , , , ,