Wi-Fi | Router | Netgear

Zas jeden herní router od Netgearu. Oproti běžnému stojí víc a upřednostní v síti data pro hry

Jako herní už je dnes označováno ledacos a routery nevyjímaje. Netgear se teď vytasil s novým routerem, který se právě jako herní tváří. Jmenuje se Nighthawk Pro Gaming XR300 a slibuje rychlou konektivitu s minimální latencí a velkou stabilitou.

Novinka bude k dispozici v dubnu a její cena je stanovena na 199,99 dolarů, což je v přepočtu asi 5 500 korun s daní. Na oficiálním webu je již k předobjednání prostřednictvím internetových obchodů Amazon a PC Nation.

Hry mají v síti přednost

Router je nejnovějším přírůstkem do již celé produktové řady Pro Gaming mířící primárně na hráče počítačových her. Stejně jako ostatní modely této kategorie, upřednostňuje herní síťový provoz před ostatními požadavky, čímž by měl zajistit plynulé a stabilní připojení.

Uživatel může prostřednictvím administrace, postavené na systému DumaOS, sledovat připojená zařízení a nastavovat různé parametry. Stejně jako v předchozích modelech umožňuje řídící panel nastavit preferované servery, QoS (Quality of Service) k upřednostnění herních zařízení a přidělení šířky pásma.

Směrovač je navržen tak, aby fungoval s konzolemi s Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, počítači i mobilními zařízeními.

Herně zabalený router

Router pochopitelně není všemocným lékem na problémy při hraní her. Zážitek ovlivňuje celá řada dalších parametrů a především stabilita a rychlost samotné internetové přípojky. Cílem je, aby směrovač dokázal z linky vytěžit maximum možného ve prospěch herního síťového provozu.

Po stránce základních parametrů ale nepředstavuje Netgear Nighthawk Pro Gaming XR300 nic zvláštního. Je vybaven čtyřmi gigabitovými porty LAN, samozřejmě nechybí WAN port a bezdrátová konektivita 802.11 a/b/g/n/ac na frekvencích 2,4 i 5,0 GHz. Uvnitř je procesor s taktem 1 GHz.

Že je router herní se zde tedy projevuje především možnostmi řízení síťového provozu ve prospěch her. No a pak také cenou. Technicky téměř identický model Netgear AC1900 se totiž prodává za 4 200 Kč včetně daně. V popisu tohoto neherního modelu se přitom píše: „Podpora vysokého počtu současných připojení a pokročilého QoS s efektivním zpracováním datových paketů umožňuje také online hraní s nejvyšší úrovní komfortu.“ Dá se tedy očekávat, že i to řízení datového provozu ve prospěch her zvládne, jen tedy bez nálepky gaming a levněji.

60688288-101b-4ff3-bd9d-837626d22b3a
Najděte rozdíl. Netgear AC1900 vypadá úplně stejně jako herní novinka. Má také rychlou duální Wi-Fi, čtyři gigabitové porty a dvoujádrový procesor na taktu 1 GHz. Ale není gaming a stojí o třináct set méně.
Diskuze (7) Další článek: Pamatujete na MySpace? Omylem přišel o většinu obsahu, kterou lidé za jeho existenci nahráli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,