Že by Apple stále tajně pracoval na vlastním elektromobilu? Je to dost možné, proč by jinak chtěli Steva MacManuse

Apple stále pracuje na vlastním autonomním systému pro vozidla a má i vlastní multimediální systém (CarPlay). Dříve ale také pracoval na projektu Titan, což měl být kompletně jeho vlastní elektromobil. Projekt se však potýkal s problémy a došlo k jeho přerušení a transformaci. Jak to ale vypadá, věci by se mohly měnit.

Apple totiž najal poměrně důležitého člověka - Steva MacManuse, který dříve pracoval v Tesle na vysoké pozici jako ředitel inženýrství. Měl tak na starost veškeré konstrukční záležitosti, které s elektromobily Tesla souvisí.

MacManus má ale i bohaté zkušenosti z dalších automobilek, jako je například Aston Martin, Bentley Motors nebo Jaguar/Land Rover. Právě v Aston Martinu, kde pracoval před Teslou, šéfoval inženýrství v oblasti interiéru a exteriéru vozidel.

V Applu nyní pracuje na pozici s obecným označením „Senior Director“, takže je otázka, na čem vlastně pracuje a jestli to není právě automobil, který se snaží Apple tajně vyvinout. Podle posledních spekulací by totiž mohl Apple představit vlastní elektromobil mezi lety 2023 až 2025.

Pro Apple to není první úlovek zkušených lidí, kteří původně pracovali v Tesle. S každým dalším se tak zvyšuje pravděpodobnost, že se snad jednou elektromobilu od Applu dočkáme.

Diskuze (25) Další článek: „Létající podšálek“ vydrží ve vzduchu mnohem déle než jiné drony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,