Zisk Microsoftu vyletěl o 19 %. Firma je ve skvělé kondici a její celková hodnota dosáhla na bilion dolarů

Microsoft zveřejnil finanční výsledky za poslední čtvrtletí, které je v tomto případě třetím fiskálním čtvrtletím roku 2019. Výsledky jsou skvělé ve všech ohledech a Microsoftu se daří růst ve všech hlavních segmentech. Dobré výsledky náležitě ocenili investoři na burze a vyhnali hodnotu společnosti přes hranici jednoho bilionu dolarů.

Za předchozí tři měsíce Microsoft utržil 30,6 miliardy dolarů, což je meziroční růst o slušných 14 %. Ještě lépe na tom byl ale zisk, který meziročně vzrostl o 19 % na 8,8 miliardy dolarů.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud jde o jednotlivé pilíře, z „Productivity and business Procesess“ utržil Microsoft 10,2 miliardy dolarů, „Inteligent Cloud“ mu zajistil 9,7 miliardy dolarů a „More Personal Computing“ pak 10,7 miliardy dolarů.

Jak je vidět na grafech srovnání jednotlivých segmentů produktů a služeb, Microsoft je stále neuvěřitelně silný v jeho cloudové platformě Azure, u které příjem roste stále velmi prudce – konkrétně o 73 % oproti srovnání s minulým rokem. Významně rostou i tržby z komerční verze Office 365 a Dynamics 365.

Klepněte pro větší obrázek

LinkedIn si rovněž drží slušný růst 27 % a překvapením je i hardwarová řada Surface, kde se Microsoftu daří zvyšovat příjem o 21 %. Ve světle takto pozitivních výsledků je na tom hůře příjem z herního segmentu, tam se totiž odehrálo zvýšení pouze o 5 % (v případě softwaru a služeb pro Xbox je to ovšem zvýšení příjmu o 12 %). Hledání se rovněž drží na stabilním růstu 12 %.

Škálovat příjmy se příliš nedaří v serverových produktech, ale to souvisí právě s přechodem na cloudové služby a Azure.

Diskuze (13) Další článek: Superpadouch Thanos vám v prohlížeči zničí polovinu Googlu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,